Waarom ik geloof dat investeren in jezelf essentieel is voor je zaak

Laatst had ik een gesprek met een collega-ondernemer. We merkten op dat ondernemers vaak bereid zijn om in hun bedrijf te investeren, maar zichzelf vergeten. Ze denken vaak dat ze pas in persoonlijke ontwikkeling kunnen investeren als hun bedrijf goed draait.

Maar wat als het andersom werkt?

Welke impact heeft het op je bedrijf als je niet in jezelf investeert?

Proberen te voldoen aan verwachtingen, wat anderen van je denken, je grenzen niet kunnen aangeven, niet trots zijn op jezelf, belemmerende overtuigingen dat het nooit zal lukken, stress krijgen van de financiële druk die je ervaart, geen goede balans vinden tussen werk en gezin, geen tijd om voor jezelf te zorgen…

Het zijn allemaal dingen die jou (en dus ook je bedrijf of het project waar je aan werkt) in de weg staan.

Wanneer jij makkelijk overspoeld wordt en meegesleurd wordt in brandjes blussen in plaats van het strategisch overzicht te bewaren, als jij niet goed voor jezelf zorgt omdat je je verliest in een oneindige to do lijst, dan heeft dat impact op je bedrijf.

Wat echt succesvol zijn betekent

Al deze factoren maken het erg moeilijk om succesvol te zijn of te worden. Je kunt de beste business coach inhuren en veel veel geld in je bedrijf investeren, maar dat zal je niet brengen waar je wilt zijn.

Natuurlijk kun je ‘succesvol’ zijn in de zin van een bloeiend bedrijf opbouwen en mooie winsten maken door voortdurend in actiemodus te gaan, hard te werken en de adviezen van anderen op te volgen.
Maar als dat niet in lijn is met wie jij bent, zal het je geen vervuld gevoel geven.
Kun je dat dan wel echt succesvol noemen?

De kracht van investeren in jezelf

Ik ben ervan overtuigd dat hoe beter je jezelf kent, hoe beter je kunt ondernemen. Stel je voor dat je je goed en zelfverzekerd voelt. Jouw zelfvertrouwen, hoe je over jezelf denkt, en de keuzes die je maakt, hebben een enorme impact op je bedrijf.

Het erkennen en vervullen van je eigen behoeften en noden stelt je ook in staat beter voor anderen te zorgen. Echt jezelf zijn vraagt moed, maar het brengt ook meer geluk én succes.

Door jezelf met respect en mildheid te behandelen en oude patronen, die je al decennialang met je meedraagt, los te laten, kun je je bedrijf en je manier van leidinggeven een enorme boost geven.

Bovendien zal je anderen inspireren. Wanneer jij stevig staat als ondernemer, heeft dit een positieve impact op je hele leven.

Is dit niet de moeite waard om in te investeren?

Post A Comment