MoodSummersession21-98.jpg

Team: Studio

Wil je het team wat beter leren kennen? Dan zit je op de goeie pagina!

Scroll naar beneden om elk teamlid wat beter te leren kennen.

liesbet

Van  jongsaf aan wilde ik graag mensen helpen. Dat was één van mijn grootste motivaties om psychologie te studeren. Voor mijn stage en thesisonderzoek, over het zelfbeeld van straatkinderen, raakte ik in Peru verzeild. In 2007 verhuisde ik voor langere tijd naar Ayacucho, een stad in het Andesgebergte. Ik specialiseerde me in het werken met trauma en werkte er met straatkinderen en kinderen, jongeren en vrouwen die slachtoffer waren van geweld. 

In 2011 volgde ik mijn eerste yogales, want door de intense ervaringen in mijn werk in Peru had ik zelf nood aan mentale rust én was tegelijk op zoek naar een fysieke uitdaging. Dat vond ik in yoga. Al snel nam ik deel aan mijn eerste opleiding om zelf les te kunnen geven. 

Kort daarna verhuisde ik naar Lima, waar ik me nog meer onderdompelde in de wereld van yoga. Ook startte ik met heel intensieve trainingen. Ik voelde dat mijn lichaam fitter werd, maar ook mentaal begon ik me beter en sterker te voelen. Als psycholoog vond ik die impact van beweging op de psyche enorm intrigerend. Ik volgde een opleiding tot health coach om nog meer effecten van een gezonde levensstijl te ontdekken. Ik  werd er al snel door gefascineerd. Ondanks de theoretische kennis blijft het in de praktijk brengen ook voor mij een uitdaging. Ik blijf verder zoeken naar manieren waarop dit makkelijker kan. 

In 2016 verhuisde ik terug naar België. Ik was toen 6 maanden zwanger en werd mama van een superschattige, lieve dochter. Het was niet altijd makkelijk om een evenwicht te vinden tussen een gezinsleven, mijn professionele carrière, verbouwingen, een nieuwe zaak en mezelf, maar opnieuw was beweging de sleutel.

Ik ondervond nog maar eens hoe beweging mijn wereld verandert. Naast het verbeteren van mijn gemoedstoestand, helpt het me om te werken als traumapsycholoog en de intense en traumatische verhalen die ik hoor een plek te geven. Daarom volgde ik in 2020 de opleiding tot Personal Trainer. Ik wil graag anderen hetzelfde laten ervaren. Ik hoop de studio uit te bouwen tot de perfecte plek om dit te doen.

  

Een greep uit de opleidingen die ik volgde:

Na mijn basisopleiding in de klinische psychologie volgde ik heel wat specialisatieopleidingen in trauma waaronder Harvard Program in Refugee Trauma en diverse EMDR opleidingen. Ook volgde ik in Lima het ‘Maestria in Terapia familiar’ en een introductie in Oplossingsgerichte therapie bij RINO in Amsterdam. Daarnaast volgde ik bij Human Link in Antwerpen de opleiding ‘Behandeling van Burn-out’. 

 

Wat betreft yoga volgde ik een cursus Stoelyoga en Traumasensitieve yoga en de Spinal Integration Intensive bij Donna Farhi. Ik trok naar Londen voor de opleiding Pre- and postnatal yoga bij Katy Appleton. Mijn ontdekkingsreis begon met de Teacher training ‘Power Yoga’ (Fred Bush), ‘Yoga tradicional’ en ‘Yin Yoga’ (Percy Garcia).

 

Daarnaast volgde ik bij Physical Coaching Academy de Personal Trainer opleiding en bij Matthew Kenney Cuisine de cursussen ‘Vegan Culinary Nutririon’ en ‘Vegan Sports Nutrition’ met Brendan Brasier. In 2014 rondde ik de opleiding tot health coach af bij het Institute for Integrative Nutrition in de VS. 

 

Je ziet, ik leer graag bij ;)

Session 20FEB-44.jpg
MoodSummersession21-69.jpg

sofie

Tekst hier

eva

Even voorstellen, mijn naam is Eva, 29 jaar, psychologisch consulent en ouder-kind yoga docente bij MOOD.

Ik woon met mijn vriend en twee katten in een karaktervolle mijnwerkerswoning in Winterslag. Van kinds af aan ben ik een gevoels - en natuurmens en graag creatief bezig. Ik voel mij op mijn beste wanneer ik in contact sta met de natuur: al wandelend met de zon op mijn gezicht of met mijn handen in de moestuin.

 

Mijn grootste motivatie om aan yoga en sport te doen is de rust die het brengt en het effect op mijn welbevinden. Yoga kwam in mijn leven tijdens mijn studentenperiode. Ik ben wekelijks yoga beginnen beoefenen in Denemarken. Ik volgde er een opleiding “Aesthetic Learning in The Early Childhood” waar methodieken aan bod kwamen om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

 

Naast mijn professionele parcours, waar ik ouders begeleid met opvoedingsvragen, was ik op zoek naar een manier om mijn creatief ei kwijt te geraken. Daarom startte ik 3 jaar geleden met een yoga docent opleiding bij El Sole.  

 

Ik ervaar een enorme voldoening om spelenderwijs je lichaam te bewegen en in contact te blijven met het kind in jezelf. Een kinderyoga sessie met mij betekent helemaal in het “hier en nu” zijn en loslaten door middel van een ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Ik geniet ervan wanneer ik kinderen, jongeren en ouders kan verbinden via Yoga. 

 

Ik werk bewust parttime en richtte “Adem met Eva” op waar ik de ruimte ervaar om mijn eigen projecten te ontwikkelen. Ik droom ervan om individuele begeleiding aan te bieden en start vanaf september met een opleiding “Boost" bij Praktijk Perspectief.

MoodSummersession21-182.jpg
MoodSummersession21-248.jpg

nathalie

Bewegen is gezond, je moet minstens 2à3 keer per week gaan sporten, je moet dit, je moet dat, maar we moeten al zoveel. Zelf ben ik ook al zo vaak begonnen en weer gestopt, terug herpakt en weer geslabakt. Als mama van Seppe en Riete en partner van Roel was het lange tijd moeilijk om ook nog eens te moeten gaan sporten. Van jongs af aan was ik een fervent volleybalster, zelfs toen ik in het ziekenhuis werkte als vroedvrouw/verpleegkundige speelde ik nog steeds. Dit was voor mij de perfecte combinatie tussen plezier en competitie. Maar toen begonnen de blessures, het werkende leven en het gezin en maakte ik nog weinig tijd voor mezelf en voor het sporten. Ik ging wel eens naar de fitness of deed al eens een groeples mee maar ik had niet meer dat gevoel van me echt te amuseren tijdens het sporten. Tot ik uiteindelijk via via bij een personal coach terecht kwam, zij gaf me terug een doel, pushte mij tot voorbij mijn hoofd want mijn lichaam kon meer! Vanaf toen wist ik, dit wil ik ook ooit gaan doen! Het is heel lang bij dromen gebleven, ik heb verschillende trainers gehad, verschillende types van trainingen gevolgd en nu weet ik wat ik jullie wil en kan bieden. Leuke, gevarieerde trainingen die voor iedereen toegankelijk zijn, hard werken maar met minstens evenveel fun! We werken aan ons volledige lichaam, zowel qua kracht als aan onze conditie en we doen dit op alle niveau’s. Dus zelfs als absolute beginner ben je meer dan welkom maar indien nodig maken we het je ook graag wat pittiger. In eerste instantie gaan we voor de Feel Good, die look good die stralen we later vanzelf wel uit. Naast mijn circuittrainingen ga ik ook regelmatig hardlopen en hou ik van lekker gaan uiteten of lange wandelingen met vriendinnen. Ik kijk ernaar uit om ook jou eens te zien tijdens 1 van onze trainingen, welkom bij Team Mood!

jana

Ik vond yoga verschillende jaren geleden tijdens een stressvolle periode. Ik had geen energie meer voor mijn gebruikelijke work-outs. Met een achtergrond in dans, dacht ik dat yoga me zou helpen om opnieuw flexibeler te worden en mijn zittende levensstijl zou tegengaan. Yoga, in mijn ogen toen gewoon een vorm van stretchen, zou snel mijn leven veranderen. Ik merkte snel de mentale voordelen op die ik in het begin volledig buiten beschouwing liet. Ik ontdekte dat yoga zo intens kan zijn als ik zelf wou en al snel rolde ik elke dag mijn mat uit thuis.

Gefascineerd door het hele verhaal, schreef ik mij snel in voor mijn eerste (korte) yoga teacher training aan het CVO in Hasselt. Ik leerde de basisbeginselen van yoga en yogafilosofie. Ik begon snel hierna les te geven maar had de drang om te blijven bijleren. Yoga hielp me enorm met mijn mentale gezondheid, maar ik bleef mezelf pushen tot ver boven mijn limiet. Dit leidde tot de diagnose van een burn-out en lichte depressie in 2018. Ik besliste te stoppen met mijn job zodat ik me helemaal kon focussen op mijn eigen bedrijf Florissana - een eco, vegan webshop in cosmetica -, yogalessen en wat freelance IT-werk. Toen vertrok ik naar mijn tweede yogaopleiding die al lang gepland was. In oktober 2018 volgde ik – een jaar na Noélie – de Island Yoga RYT 200h Training in Aruba met Rachel Brathen (Yoga Girl®) en Lara Heimann. De training was een perfecte combinatie van self-care, anatomie en yoga-filosofie.

Ondertussen heb ik nog enkele andere opleidingen gedaan om mijn kennis te verdiepen, waaronder een tweede RYT 200h opleiding bij Lara Heimann, physical therapist en oprichter van LYT Yoga®. Hierdoor ben ik gecertificeerd LYT® level 1 teacher. Daarna verdiepte ik me onmiddellijk verder in deze yogastijl en heb ondertussen ook het LYT® level 2 (of RYT 500h) certificaat behaald. De LYT®-methode is een geavanceerde aanpak van yoga die duurzaam, efficiënt en uitdagend is. Het is een evolutie van yoga die de onevenwichtigheden van de moderne levensstijl aanpakt mentaal, fysiek en spiritueel.

MoodSummersession21-186.jpg
MoodSummersession21-209.jpg

sonja

In juli 2016 startte ik met een beginnerscursus Ashtanga yoga, een vrij pittige vorm van yoga, in Overpelt. Ik was helemaal niet sportief aangelegd maar wou deze vorm van yoga toch een kans geven omdat ik diep vanbinnen wist dat het me goed zou doen. Het was al vrij snel liefde op het eerste zicht en van een practice van 1 keer per week werd het stilaan meer… Ik leerde dat ik tot meer in staat was dan ik op het eerste zicht zou gedacht hebben en vond al vrij snel focus en rust in deze prachtige vorm van yoga. Het moment op de mat werd echt een me-time moment waar ik de beslommeringen van de dag kon achterlaten en me volledig kon toeleggen op mijn practice.

 

Na deelgenomen te hebben aan een aantal yogavakanties en andere yoga workshops begon het te kriebelen om deze yogavorm ook te delen met anderen. Daarop startte ik in januari 2019 met de 200-uurs Intensieve Ashtanga Yoga Docenten Opleiding bij Yogaplace Maastricht die ik vervolgens in juni 2019 met succes afgerond heb om zo mijn yogapad met anderen te kunnen delen.

 

In de tussentijd maakte ik ook kennis met restorative yoga en yoga nidra. Beide ontspanningstechnieken met raakvlakken naar de yoga wereld waren zowaar nog uitdagender voor mij, maar op een heel andere manier. Waar je bij Ashtanga yoga met een zekere kracht en explosiviteit je energie in kon smijten, ging het bij restorative yoga en yoga nidra vooral om overgave, ontspanning en loslaten. Getriggerd door dit contrast en de mooie balans t.o.v. de actieve yogavorm die ik al kende, begon ik me verder te verdiepen in restorative yoga en yoga nidra om hier uiteindelijk ook les in te geven. Zo heb ik in juli 2021 de Deeprelax Advanced Training Yoga Nidra van House of Deeprelax succesvol mogen afronden om zo ook deze mooie vorm van geleide meditatie verder te kunnen uitdragen.

In het dagelijkse leven vind ik de nodige uitdagingen terug in mijn job als financieel directeur en HR manager voor een IT bedrijf. De rest van mijn vrije tijd gaat naar de zorg van mijn 2 Siberische langhaar katten Maya en Rémy, wandelingen in de natuur van Zolder en omstreken en onderzoeken hoe voeding een effect heeft op onze gezondheid. Leergierig als ik ben, ben ik daarnaast ook altijd wel bezig met één of andere opleiding of een non-fictie boek aan het lezen…

“Lokah samastah sukhino bhavantu” – Moge alle wezens in het universum gelukkig en vrij zijn en mogen al mijn gedachten, emoties, woorden en daden bijdragen aan dat geluk.

saskia

Hoi, ik ben Saskia, de mama van Ona en Vigo. Ik ben afgestudeerd in 2005 als lic. kinesitherapeut in Hasselt en startte daarna als kinesist in een sportpraktijk waar ik 8 jaar enorm veel geleerd heb. Ik kwam er onder andere achter dat ik veel interesse had voor zachtere technieken en dat deze een mooie aanvulling vormen op de meer klassieke methoden. Zo verdiepte ik mij in de fasciatherapie, cranio-sacrale therapie en kinesiologie. Ik merkte dat ik meer therapie op maat kon aanbieden door verschillende technieken te combineren. Ondertussen startte ik ook als kinesist in het Jessa ziekenhuis waar ik tot op heden parttime werk.

 

Nu mijn kinderen wat groter zijn begint het bij mij te kriebelen om mijn ervaringen van tijdens en na mijn zwangerschappen te delen. Ik heb nl. ervaren dat een goede begeleiding echt een verschil maakt. Het heeft mij de kracht gegeven om 2 keer thuis te bevallen (onder begeleiding van 2 super goede vroedvrouwen) en dit wonder der natuur in volle bewustzijn samen met mijn partner te ervaren. Het zijn tot op heden onze mooiste herinneringen.

 

Graag wil ik met mijn lessen de toekomstige mama's zo goed mogelijk voorbereiden op hun bevalling. Dit doe ik door hun te leren hoe ze in hun eigen kracht kunnen staan door oa. yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, meditaties en visualisaties voor elk stadium van de zwangerschap aan te bieden. Deze verlichten de ongemakken tijdens de zwangerschap en bereiden optimaal voor op de bevalling en geboorte van je kind. We maken tijd voor mama en baby, verlagen het stress-niveau en reserveren ook ruimte om ervaringen met elkaar te delen.

 

Ik heb recent mijn diploma kinderyoga-docente (El Sole) behaald en heb een 3 jarig opleiding tot voetreflexologe (Golden Feet) afgewerkt.

MoodSummersession21-131.jpg
MoodSummersession21-69.jpg

sofie

Als meisje van 6 begon ik met klassiek ballet. Al snel werd duidelijk dat ik een serieuze dansmicrobe in mij had, daar kwam jazzballet bij en rond mijn 12de danste ik zo een 14 uur per week. Stages volgde ik ieder jaar in de balletschool van Antwerpen en later volgde ik ook vele internationale dansstages o.a. in The Pineapple Studio in Londen. Op mijn 18de startte ik aan het Hoger Instituut voor Dans en danspedagogie te Lier. Ondertussen was ik zelf aan het lesgeven, kleuter- en kinderdans, hedendaagse dans. Ook gaf ik aerobics, BBB, step aerobic in 2 verschillende fitnesszaken. Ballet bleef ondertussen een deel uitmaken van mijn leven maar bracht mij ook dichter bij pilates. Gaandeweg merkte ik dat pilates zo een positief effect had op mijn lichaam tijdens mijn andere uitlaatklep, lopen. Meer en meer ben ik mij beginnen verdiepen in de filosofie en denkwijze achter pilates. Zoekende naar de juiste kennis volgde ik daarom de cursus basis mat bij Nikki Hendrikx. Lesgeven was een logisch gevolg.

Tijdens mijn lessen wil ik de mensen de vele voordelen van pilates doorgeven. Oefeningen op de correcte manier uitvoeren is heel belangrijk vandaar dat werken in kleine groepen aangeraden is. Tot slot wil ik graag de bedenker, Joseph Pilates, citeren: “You will feel better in ten sessions, look better in twenty sessions, and have a completely new body in thirty sessions.”

machteld

Mijn naam is Machteld, ik ben een enthousiaste jongedame die graag steeds het allerbeste uit het leven probeert te halen. Goed voor mezelf zorgen betekent voor mij steeds opzoek te gaan naar balans in lichaam en geest. Om steeds op deze weg naar balans te blijven, probeer ik een zo holistisch en gezond mogelijk leven te leiden. Dus ik doe niet enkel aan yoga (op en naast de mat), maar ik doe mijn best om op verschillende manieren actief te blijven en voor mijn lichaam te zorgen. Mijn lichaam en geest voeden met wat het op dat moment nodig heeft. Voor mij is yoga een heel belangrijke tool om mij goed te voelen in mijn vel, maar ook in mijn hoofd. Ik ontdekte yoga in 2011 tijdens mijn studies Sociale en Culturele Antropologie in Leuven. Yoga hielp me om de gedachtestroom in mijn hoofd te temperen, paniekaanvallen onder controle te krijgen en beter voor mijn lichaam te zorgen. Vinyasa yoga werd mijn favoriete yogastijl, maar ik volgde ook wekelijks Ashtanga en Yin yogalessen.

Na enkele jaren wilde ik dolgraag met anderen delen wat yoga voor mij betekend heeft en nog steeds betekent. Ik schreef me in voor een 200h Vinyasa Yoga teacher training bij Candace Cabrera (Yoga by Candace – Intention Factor). Deze training sprak me heel erg aan omdat er ook veel focus gelegd wordt op inclusie en diversiteit. Helaas kwam net wanneer de training zou starten (april 2020), corona ons leven overhoop gooien. De training die aanvankelijk in Santorini zou doorgaan werd aangepast naar een online versie. Zo kon ik toch nog steeds eind 2020 afstuderen als yoga teacher.

Mijn doel als yogalerares is om anderen te leren met zachtheid naar hun eigen lichaam te kijken en voor zichzelf te zorgen. Als anderen tijdens mijn lessen rust kunnen vinden in hun hoofd en van hun lichaam kunnen houden exact zoals het is, is mijn opzet geslaagd. Om mijn lessen steeds te kunnen optimaliseren streef ik ernaar te blijven leren door veel te lezen, workshops en trainingen te volgen.

Naast yoga hou ik ervan om te gaan wandelen met mijn hond, ga ik regelmatig muurklimmen en vind ik het leuk om te trainen met gewichten. Verder heb ik een achtergrond in Humane Wetenschappen. Ik studeerde Toerisme & Recreatiemanagement in Hasselt en Sociale & Culturele Antropologie aan de KULeuven.

Ik werkte enkele jaren in de hospitality waar mijn grootste doel was om mensen een optimale beleving te bezorgen tijdens hun verblijf in verschillende hotels in Limburg & Vlaams-Brabant. Sinds 2021 werk ik in Sint-Truiden voor een bedrijf dat Vespa’s verhuurt op recreatieve basis.

Zolang ik tijdens mijn werk nauw contact heb met mensen en hun een glimlach op hun gezicht kan toveren ben ik zelf ook gelukkig.

pexels-mikhail-nilov-6740753.jpg