Liesbeth_15.jpg

Team: Praktijk

Wil je het team wat beter leren kennen? Dan zit je op de goeie pagina!

Scroll naar beneden om elk teamlid wat beter te leren kennen.

liesbet

Van jongsaf aan wilde ik graag mensen helpen. Dat was één van mijn grootste motivaties om psychologie te studeren. Voor mijn stage en thesisonderzoek, over het zelfbeeld van straatkinderen, raakte ik in Peru verzeild. In 2007 verhuisde ik voor langere tijd naar Ayacucho, een stad in het Andesgebergte. Ik specialiseerde me in het werken met trauma en werkte er met straatkinderen en kinderen, jongeren en vrouwen die slachtoffer waren van geweld.

In 2011 volgde ik mijn eerste yogales, want door de intense ervaringen in mijn werk in Peru had ik zelf nood aan mentale rust én was tegelijk op zoek naar een fysieke uitdaging. Dat vond ik in yoga. Al snel nam ik deel aan mijn eerste opleiding om zelf les te kunnen geven.

Kort daarna verhuisde ik naar Lima, waar ik me nog meer onderdompelde in de wereld van yoga. Ook startte ik met heel intensieve trainingen. Ik voelde dat mijn lichaam fitter werd, maar ook mentaal begon ik me beter en sterker te voelen. Als psycholoog vond ik die impact van beweging op de psyche enorm intrigerend. Ik volgde een opleiding tot health coach om nog meer effecten van een gezonde levensstijl te ontdekken. Ik werd er al snel door gefascineerd. Ondanks de theoretische kennis blijft het in de praktijk brengen ook voor mij een uitdaging. Ik blijf verder zoeken naar manieren waarop dit makkelijker kan. In 2016 verhuisde ik terug naar België. Ik was toen 6 maanden zwanger en werd mama van een superschattige, lieve dochter. Het was niet altijd makkelijk om een evenwicht te vinden tussen een gezinsleven, mijn professionele carrière, verbouwingen, een nieuwe zaak en mezelf, maar opnieuw was beweging de sleutel.

Ik ondervond nog maar eens hoe beweging mijn wereld verandert. Naast het verbeteren van mijn gemoedstoestand, helpt het me om te werken als traumapsycholoog en de intense en traumatische verhalen die ik hoor een plek te geven. Daarom volgde ik in 2020 de opleiding tot Personal Trainer. Ik wil graag anderen hetzelfde laten ervaren. Ik hoop de studio uit te bouwen tot de perfecte plek om dit te doen.

 

Een greep uit de opleidingen die ik volgde:

Na mijn basisopleiding in de klinische psychologie volgde ik heel wat specialisatieopleidingen in trauma waaronder Harvard Program in Refugee Trauma en diverse EMDR opleidingen. Ook volgde ik in Lima het ‘Maestria in Terapia familiar’ en een introductie in Oplossingsgerichte therapie bij RINO in Amsterdam. Daarnaast volgde ik bij Human Link in Antwerpen de opleiding ‘Behandeling van Burn-out’.

Wat betreft yoga volgde ik een cursus Stoelyoga en Traumasensitieve yoga en de Spinal Integration Intensive bij Donna Farhi. Ik trok naar Londen voor de opleiding Pre- and postnatal yoga bij Katy Appleton. Mijn ontdekkingsreis begon met de Teacher training ‘Power Yoga’ (Fred Bush), ‘Yoga tradicional’ en ‘Yin Yoga’ (Percy Garcia).

Daarnaast volgde ik bij Physical Coaching Academy de Personal Trainer opleiding en bij Matthew Kenney Cuisine de cursussen ‘Vegan Culinary Nutririon’ en ‘Vegan Sports Nutrition’ met Brendan Brasier. In 2014 rondde ik de opleiding tot health coach af bij het Institute for Integrative Nutrition in de VS.

Je ziet, ik leer graag bij ;)

Liesbeth_14.jpg
Foto Eveline.png

eveline

‘Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?’ vroeg de jongen. ‘Help,’ antwoordde het paard.

In het leven loopt het niet altijd alles van een leien dakje en komen we op ons pad oog in oog te staan met verschillende obstakels. Soms lukt het ons om deze (alleen) te overwinnen maar soms stapelen deze obstakels zich op, waardoor ze de weg versperren. Heb je het gevoel vast te zitten, weet je niet meer hoe je verder moet, heb je nood aan een luisterend oor? Graag ga ik met jou op pad om samen te kijken hoe je vanuit je kracht en sterktes deze obstakels kan overwinnen.

Al van jongs af aan heb ik altijd willen zorgen voor anderen. Bovendien was ik vroeger al iemand die veel over de zaken nadacht, bezig was met de gevoelswereld van zowel mezelf als anderen,… Vandaar dat ik enkele jaren geleden besloot om psychologie te gaan studeren. Ik heb mijn stage doorlopen op het CGG in Genk, waar ik daarna ook meteen aan de slag ging als klinisch psycholoog. Hier werk ik in de volwassenen setting waar ik cliënten zie van 18 tot 65 jaar. Zelf heb ik mogen ondervinden dat ik een grote affiniteit heb in het werken met deze doelgroep, en meer specifiek met jongvolwassenen. Ook zag ik reeds verschillende thema’s en problematieken aan bod komen. Verder zou ik mezelf omschrijven als iemand die een warme, veilige omgeving tracht te creëren waarin je de ruimte voelt om jezelf te mogen én kunnen zijn. Respect, samenwerking en transparantie zijn kernwaardes die ik belangrijk vind binnen mijn begeleidingen.

Daarnaast ben ik ook een sportieve jonge vrouw die doorheen de jaren heen een passie heeft ontwikkeld voor gezonde voeding, sport en beweging. Ik ben dan ook vier tot vijf keer per week in de fitnesszaal te vinden. Ik word slecht gezind wanneer ik een dag niet heb bewogen of heb gesport, kortom wanneer ik mijn energie niet kwijt kan. Vaak ben ik te vinden in de buitenlucht voor verschillende outdoor activiteiten zoals onder andere wielrennen, lange wandelingen en hikes, een potje padel enzovoort. Sporten doet bovendien eten, wat maakt dat ik heel erg kan genieten van gezonde voeding maar ook lekker tafelen of uit eten, liefst van al in aanwezigheid van mijn gezin, vriend of mijn vriendinnen.

Heb je na het lezen van dit alles het idee een kennismakingsgesprek te wensen of zit je nog vragen of twijfels, stuur mij dan vrijblijvend een berichtje en dan kijken we samen wat we voor jou kunnen doen.

Veel liefs,

Eveline