unnamed-12.jpg

INITIATIE BEWEGEN 

Initiatie bewegen is een training voor beginners, mensen met overgewicht en senioren of wanneer je extra ondersteuning nodig hebt. 

*enkel voor vrouwen 

 

Iedereen is meer dan welkom in de algemene training in kleine groep, maar de praktijk leert dat de stap voor sommigen te groot is uit angst dat ze niet goed mee zouden kunnen. En dat vinden wij heel erg jammer! Deze les is in het leven geroepen voor jou wanneer je je nog niet klaar voelt om in de gewone groep in te stappen of wanneer je denkt dat extra begeleiding voor jou wenselijk is. Door trainingen in beperkt gezelschap te organiseren, hopen we dat de stap voor jou kleiner wordt.

 

Niemand is te oud om te beginnen trainen, meer zelfs: hoe ouder je wordt, hoe belangrijker het is om je spieren te versterken. Onderzoek laat verschillende cijfers zien, maar zeker is dat je met ouder worden spiermassa en spierkracht verliest. Je krijgt hierdoor sneller last van kwaaltjes, rugproblemen en pijn aan gewrichten zoals heupen en knieën. 

You got this.

Krachttraining helpt om spiermassa te behouden en zelfs op te bouwen. Ook je botdensiteit neemt toe door sporten. Hierdoor vermindert de kans op artrose, botbreuken en andere blessures. Gezond, sterk en mobiel ouder worden, dat willen we toch allemaal?

 

Voor vrouwen met overgewicht is starten met sporten vaak een grote drempel. Jammer, want naast bovengenoemde gezondheidsvoordelen, heeft sporten ook een positief effect op je cholesterolniveau en insulinegevoeligheid en heeft het een positieve impact op je gewicht. Wij zijn er om je te ondersteunen in je eerste stapjes naar meer zelfvertrouwen en een sportieve versie van jezelf. Je zal er geen spijt van krijgen!

 

We maakten een programma waarmee we in een extra kleine groep van maximum 5 dames aan de slag gaan. Zo kunnen we iedereen goed opvolgen en bijsturen waar nodig. Je kan altijd op je eigen tempo en op jouw niveau trainen.