MoodSummersession21-168.jpg

Restorative yin yoga

Restorative Yin is een heel zachte vorm van Yin Yoga.

Yin staat voor het langer aanhouden van een stretchhouding (tot wel 10 minuten) zodat spanning in spieren en bindweefsel losgemaakt kunnen worden en de doorbloeding en mobiliteit in je weefsels en gewrichten kan verbeteren.

Deze les maakt gebruik van de houdingen uit de ‘restorative yoga’ en geeft ruimte voor verstilling en heling. Je doet voornamelijk zittende of liggende oefeningen. We doen minder houdingen dan in een klassieke, actievere les en je ondersteunt je lichaam zoveel mogelijk waar nodig met zogenaamde props. Dit kunnen kussens, dekentjes, bolsters, …. zijn.

Doordat we langer in een houding blijven krijgen we echt de kans om heel bewust met de houding om te gaan en tevens met onze aandacht naar binnen te keren. In deze langere ontspanning en diepere ademhaling geeft je hart een seintje aan je brein ‘je bent veilig’. Je lichaam en zenuwstelsel kalmeert. Deze les heeft daarom ook een helende werking op je parasymathische zenuwstelsel.

Een Restorative Yin les is voor iedereen toegankelijk. Deze vorm van yoga is een hele mooie tegenhanger van de hectische tijd waarin we leven waarin we worden blootgesteld aan veel prikkels.

 

Breng naar aanleiding van de geldende Corona maatregelen zoveel mogelijk je eigen props mee: kussentjes, dekentjes, sjaal, bolster, warme sokken, vest, ...